Dilluns, 29 de abril del 2024

Comença el Festivalet de Roses, amb música, jornades gastronòmiques i màgiques postes de sol

|

- Publicitat -

Música en viu al costat del mar, concurs de pintura ràpida, ral·li de clàssics, visita guiada amb tast al Castell de la Trinitat, taller de cometes, concurs a Instagram… I les màgiques postes de sol del Mediterrani català! Així d’intens és el “Festivalet de Roses” que, des de fa cinc anys, celebra al costat del mar l’anomenat “estiuet de Sant Martí”. I a més a més, una campanya gastronòmica -del 8 al 14 de novembre- en la qual participaran 9 restaurants amb un “Menú Festivalet” des de 22 euros (IVA inclòs). Irresistible!

 

Publicitat

Segons la llegenda, Sant Martí, davant d’un vagabund despullat que s’estava morint de fred en plena tardor, va partir la seva capa en dos per a protegir-lo. I Déu, com a premi al seu gest humanitari, el va recompensar amb un canvi climàtic que va fer pujar les temperatures. Aquest canvi de temperatures és el que es coneix com “l’estiuet de Sant Martí” (prop de la seva festivitat l’onze de novembre); una tregua quasi estiuenca en el descens termomètric abans d’afrontar la duresa de l’hivern.

 

Aprofitant aquesta tregua, la localitat de referència a la Costa Brava, va gestar fa cinc anys un esdeveniment lúdic batejat com a “Festivalet de Roses”. El seu propòsit era aconseguir un maridatge emocional entre bona música en directe al mar, naturalesa en estat pur i saborosa gastronomia local… Tot això abrigat per les més màgiques postes del sol de la Mediterrània catalana, a l’empara de la seva majestuosa badia.

 

El “Festivalet” torna un any més a Roses amb diverses propostes durant la primera quinzena de novembre, amb una jornada molt especial el dissabte 13 de novembre, el zenit del festival. Dins de la programació, de l’1 al 30 de novembre es podrà visitar la interessant Exposició de fotografies finalistes del Concurs d’Instagram 2020, a l’Oficina de Turisme.

 

El dissabte 6 de novembre, hi tenim dues noves cites: el Concurs de pintura ràpida de la posta de sol (15:00 h) a Ca l’Anita, i la Visita guiada al Castell de la Trinitat, amb tast de vins DO Empordà a càrrec del celler Castelló Murphy de Rabós (Preu: 10,50 euros, amb reserva prèvia al Tel. 972.151.466 o enviant email a patrimoni@roses.cat).

 

El dissabte 13 de novembre les famílies amb fills podran participar de forma gratuïta en un Taller de Cometes a la platja de la Perola (d’11:00 a 13:30 i de 16:00 a 17:30 h). I aquest mateix dia se celebrarà el 3r Ral·li de Clàssics Badia de Roses, amb sortida a les 13:00 a la plaça de Catalunya i arribada cap a les 17:30 h al port de Roses. I posaran el guarniment musical dues actuacions musicals en directe al costat del mar, a l’Escenari del Sol de la platja de la Perola: concert de Joina (17:30 h) i de Joan Miquel Oliver (19:00 h).

Campanya Gastronòmica i concurs d’Instagram

 

L’esdeveniment està complementat amb la campanya gastronòmica ‘Menú del Festivalet’, del 8 al 14 de novembre, en què participen 9 restaurants de la localitat, amb menús especials i productes de temporada des dels 22 euros (IVA inclòs), amb entrant, plat principal i postres.

 

Ca la Valeria ofereix com a plat principal, ‘Arròs negre’. Can Cervera: ‘Paella d’arròs negre senyoret’ o ‘Entrecot de l’Empordà de vaca ecològica, a la pedra’. Falconera: ‘Arròs caldós de franquets, sípia i carxofes’. Harry’s Bar: ‘Pop a la brasa sobre Parmentier de pebrot vermell de la Vera’, ‘Brinsa trufada amb formatge parmesà’ o ‘Braç de xai confitat’. L’Àncora: ‘Pollastre de granja amb galeres’ o ‘Roger amb Parmentier de moniatos’. L’Estrop: ‘Paella de marisc’, ‘Estofat de vedella de Girona amb bolets’ o ‘Orada a la planxa’. Roc-Fort: ‘Botifarra amb mongetes’, ‘Peus de porc casolans’ o ‘Galta de porc rostida a la cassola’. Sidreria Txot’s: ‘Mitjana de vedella 1 kg a la pedra de sal’. I Tramonti Platja: ‘Magret d’ànec amb salsa de castanya’ o ‘Corbina amb llit de cigrons’.

 

A més, els aficionats a la fotografia podran participar en el Concurs Instagram, amb un premi de 500 euros a la millor fotografia d’una posta de sol. Per participar-hi haureu de publicar postes de sol de Roses i del Festivalet de Roses amb l’etiqueta #PostaDeSolRoses, #VisitRoses, etiquetar a un amic i seguir-nos a Instagram, tot això entre el 23 d’octubre i el 14 de novembre.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies