Divendres, 17 de maig del 2024

Pere Aragonès aboga per uns JJOO descentralitzats i amb subseus fora de Catalunya

|

- Publicitat -

A la Trobada Empresarial al Pirineu que ha tingut lloc a la Seu d’Urgell, el president de la Generalitat Pere Aragonès ha defensat la candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030. El president ha afirmat que és una equivocació pensar en els jocs com “quinze dies d’esdeveniment i després marxar”. Aragonès no veu aquest projecte d’una manera centralista des de Barcelona, ha explicat que aposta per subseus i la realització de determinades proves fora del territori català, en clara al·lusió al Pirineu aragonès i francès. La intervenció d’Aragonès ha estat “boicotejada” pel regidor de la CUP de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Bernat Lavaquiol, qui ha exhibit una pancarta “Stop JJOO” cridant consignes contraris a la candidatura.

 

Publicitat

Aragonès ha explicat que els Jocs d’Hivern han de representar un nou model no basat en operacions urbanístiques i amb la construcció de grans equipaments. En canvi, ha defensat que el projecte ha de contribuir a la millora d’infraestructures i reaprofitament d’instal·lacions i fer-ne de noves que deixin llegat al territori, i tot, lligat amb la generació d’aliances.

 

El president ha detallat que hi ha interlocució amb totes les institucions pel desenvolupament de la candidatura, inclòs el govern aragonès. Aquest diàleg, ha remarcat, també hi haurà de ser amb els representants del territori. Pel president Aragonès aquesta proposta feta des del Pirineu ha de comptar amb la complicitat de la resta del país.

 

Mentre, Lavaquiol, portaveu de la Plataforma Stop Jocs Olímpics, ha argumentat que s’oposen a aquesta candidatura per la manca de transparència del projecte, pel context d’emergència climàtica i pel model socioeconòmic que comporta reforçant el monocultiu turístic a les comarques del Pirineu.

 

Finalment, Aragonès ha defugit del monocultiu turístic pel Pirineu i ha dit que s’ha d’apostar per la diversificació.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies