Dijous, 02 de maig del 2024

Que fa Catalunya per la Castanyada?

|

- Publicitat -

Aquest cap de setmana es la Castanyada i Tot Sants, i molts pobles organitzen fires, tallers, activitats, concerts i molt més per a celebrar-ho. La Castanyada és una festa popular catalana origen d’una festa pagana en la que es festejaba (i se festeja) la fi del bon temps i el record dels avantpassats. 

 

Publicitat

Els plans que es poden fer aquest cap de setmana són molt variats, i, a qui no li agrada quedar-se a casa a fer panellets o a mirar pel·lícules romàntiques o de por? La informació és poder i potser ve de gust sortir a gaudir de tallers i música. Aquí t’informem de com els pobles d’arreu de Catalunya celebren la Castanyada. 

 

Fira de la castanyera de Begur

A Begur podrem visitar la fira de la castanyera, on es podrà gaudir d’una fira artesana, amb castanyes, tallers i activitats pels menuts. Les activitats d’aquesta fira van començar el dimarts 26 d’octubre i estarà activa fins aquest proper dilluns 1 de novembre. 

 

Fira de la castanya a Maçanet de Cabrenys

Maçanet de Cabrenys també tindrà una fira de la castanya, igual que Begur, però aquesta només estarà disponible el dissabte 30 d’octubre. La fira d’aquesta població estarà centrada en el castanyer, el seu fruit i els diferents usos d’aquest, i es complementarà amb espectacles i activitats variats. 

 

El cap de setmana està ple de castanyades arreu de Catalunya, algunes amb moltes activitats i altres amb menys, però totes amb molt de valor: 

 

La Castanyada a Castelldefels comença divendres 29 i s’allargarà fins el diumenge 31 d’octubre. Tenen preparades diferents activitats que s’aniràn realitzant a diferents espais del poble durant el cap de setmana. Teatre, contes musicats i cinema de terror són algunes de les activitats programades. 

 

Pardinyes fa un taller de jocs en família junt amb una xocolatada aquest divendres 29, per a celebrar la castanyada. El dissabte dia 30 d’octubre a la tarda Castellgalí, celebren la castanyada amb un seguit d’activitats com el concurs de carabasses i/o castanyes, la projecció d’una pel·lícula de terror infantil i molta música a càrrec de l’orquestra Swing Latino.

 

El dissabte Piera celebra la Festa de la Castanyada, amb un seguit d’activitats que completen tot el dia i que són un taller de manualitats familiar, tarda de música i el circ del terror per a acabar el dia. 

 

Hi ha varies poblacions que celebren la castanyada el diumenge 31, com a Tàrrega, amb la Festa de la Castanyada. En aquest esdeveniment es realitzaràn tallers de decoració de castanyes i un espectacle musical amb Fefe i companyia.

 

O també, la Castanyada a Sant Miquel de Balenyà, on comencen amb un concurs de postres de tardor, seguit de l’hora del conte per als infants, i acaben amb un sopar popular que ofereix entrepà, castanyes i vi dolç, seguit del concert de Keko Domènech i Toni Molina.

I la Castanyada a Vilanova de Bellpuig comença amb un ball de tarda i un concurs de menjar castanyes, per seguir amb un sopar popular, un ball de nit i el concert de Crit. 

 

Per acabar amb les ofertes d’aquest cap de setmana, hi ha poblacions que han adquirit la tradició importada dels estats units: Halloween. Celebren una fusió de les dues festivitats, introduint conceptes nous com el terror, mentre mantenen i repensen les tradicions catalanes.

 

A Pau celebren la Castanyada i Halloween, amb un concert i un concurs de disfresses el dissabte al vespre i una Castanyada amb animació infantil el diumenge a partir de les 17:00. 

 

També pots visitar la Fira de Halloween i Tots Sants a Lloret de mar, que barreja la fira típica de tots sants amb activitats i tallers lúdics, i inclòuen “Halloween” a l’equació amb un passatge del terror i una cursa terrorífica. 

 

Un altra població que combina la Castanyada amb “Hallowen” és Avinyonet de Puigventós, on fan un gran concurs amb moltes categories molt diferents entre sí, barrejant les dues festivitats: Els panellets més originals, La disfressa més terrorífica, Tik Tok Halloween (hashtag #Hallonet21), La casa millor decorada, La castanyera més original i El passatge del terror. 

 

Alpicat també fusiona castanyada i halloween, dissabte realitzaran obres de teatre basades en el tema de la castanyera i el diumenge se centraran en els passatges del terror: un per infants i un altre per a adults. I per acabar, tenim la castanyada + Halloween de Tortosa, amb dues visites de la castanyera repartint castanyes i moniatos, balls i cants a la plaça de l’ajuntament, “truc o pacte” amb personatges terrorifics, una marxa zombie pel poble i un concert de la mini fantasmagoria per a acabar la tarda del dissabte ben rodona, barrejant dues festivitats molt diferents entre sí. 

 

Tant si sou de Halloween com de castanyada, o si fusioneu les dues tradicions, aquest cap de setmana és per celebrar amb amics i familia i esperem que el gaudiu molt. 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.