Dimarts, 07 de maig del 2024

“Sent la Badia” proposa 8 activitats de relaxació a la badia de Roses

|

- Publicitat -

Del 6 al 28 de novembre, durant 4 caps de setmana, els 4 municipis agermanats per la badia de Roses proposen experiències molt variades i relaxants.

 

Publicitat

Hatha ioga, concert meditatiu, viatge sonor, Txi Kung, bany de naturalesa, musicoteràpia holística, passeig i bany de tardor, Winefulness… totes aquestes activitats, a l’empara d’una de les més majestuoses badies del món. La tardor és una estació ideal per la meditació i una excel·lent manera de fer-ho, al costat del mar, és gaudint de la 3a edició (de tardor) de “Sentir la Badia”. Un any més, els quatre municipis integrats a la badia de Roses – Empuriabrava, Sant Pere Pescador, L’Escala, Empúries i Roses – s’han unit per oferir a veïns i visitants en un atractiu programa d’activitats gratuïtes vinculades amb la salut i el benestar.

 

No hi ha millor manera de relaxar el cos, deslliurar la ment, oblidar l’estrès de la vida quotidiana i retrobar-se amb un mateix, en un destí a l’aire lliure en contacte amb la naturalesa. Un destí… Com la badia de Roses! Integrada des del 2012 en l’exclusiva Associació de Badies més belles del món (amb prou feines una quarantena, entre elles la de San Francisco, Península Valdés argentina, Ha Long vietnamita o la sud-africana False Bay), la badia de Roses, amb 60 km de platges i cales, és l’escenari perfecte per respirar profundament… I inhalar la més pura essència del Mediterrani!

 

Aquest tresor nacional va fer que, fa tres anys, els quatre municipis integrats a la badia es van unir per a oferir una multi experiència sensorial, vinculada amb la salut i el benestar, batejada com “Sentir la Badia”. L’edició d’aquesta tardor constarà d’aquestes 8 experiències -dos a cada municipi- repartides en quatre caps de setmana:

 

1. Hatha Ioga. Dissabte 6 de novembre a Empuriabrava. Una tipologia de ioga coneguda per la seva pràctica de postures corporals i control de la respiració per ajudar a la meditació.

 

2. Concert meditatiu. Diumenge 7 de novembre a Empuriabrava. Sentir el so del mar fusionant-se amb el dels bols tibetans i els càntics harmònics proporciona una profunda sensació de benestar.

 

3. Viatge sonor. Dissabte 13 de novembre a Sant Pere Pescador. Una sessió de musicoteràpia receptiva, còmodament estirats mentre el cos rep els beneficis de la música i el so, genera un estat de gran relaxació i beneficis psicofísics.

 

4. Txi Kung. Diumenge 14 de novembre a Sant Pere Pescador. Aquesta sessió prepara els sentits perquè estiguin receptius a l’hora d’endinsar-nos en un riu per a viure l’experiència del caiac contemplatiu. L’entorn on ens movem, el silenci i la suau carícia de les pales en l’aigua transporta a un estat de consciència del paisatge exterior… i interior.

 

5. Bany de naturalesa. Dissabte 20 de novembre a l’Escala-Empúries. Sessió de meditació en un entorn privilegiat. Els sons del mar, la textura de la sorra, la brisa, el ritme de les onades… naturalesa en estat pur que convida a un viatge de consciència plena molt beneficiós pel benestar mental.

 

6. Musicoteràpia Holística. Diumenge 21 de novembre a l’Escala-Empúries. Concert que combina l’ús d’instruments d’origen arcaic, de diverses parts del món i altres amb gran quantitat d’harmònics i vibracions altament beneficioses per la salut, que transporten a un espai de retrobament amb el nostre món interior.

 

7. Passeig conscient a la vora del mar amb bany de tardor. Dissabte 27 de novembre a Roses. Un passeig lent i tranquil en el qual fixarem la nostra atenció a cada petit detall del camí i ens focalitzarem en tot el que anem sentint. Una manera de rebaixar l’estrès i l’ansietat envoltats en la bellesa de la badia de Roses i els seus elements naturals. El passeig finalitzarà amb un bany de tardor en el mar Mediterrani.

 

8. Winefulness. Diumenge 28 de novembre a Roses. Acomiadament del festival amb un bon gust al paladar. Una sessió de tècniques de banys de bosc i mindfulness en la naturalesa dirigida a potenciar els sentits de l’olfacte i el gust. D’aquesta manera, podem sentir amb molta més profunditat la proposta de cada vi de la DO Empordà.

 

La participació en qualsevol d’aquestes 8 activitats és gratuita però, al ser amb places limitades, es precisa la inscripció previa trucant al teléfon 972 257 331 o enviant un correu electrònic a turisme@roses.cat

 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies