Dimecres, 15 de maig del 2024

¿Quines fires hi ha aquest cap de setmana?

|

- Publicitat -

Cada divendres arriba el moment de decidir què fer el cap de setmana, aquests dos dies tan esperats en els què les opcions no són infinites, però són moltes: podem quedar-nos a casa a descansar, sortir a descobrir poblets, visitar fires, anar a veure la familia, fer alguna excursió, etc. En aquest article et numerem les diferents fires que es celebren aquest cap de setmana, per a tenir-les totes recollides en un sol lloc. 

 

Publicitat

189a edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova

 

Aquest certamen rep més de 50.000 visitants i hi participen més de 200 expositors, i aquest any es torna a celebrar, amb algun canvi degut a la pandèmia. La fira, que tindrà un espai en interior i un espai en exterior i que estará complementada amb la fira de vins, tindrà un ventall de productes molt variats, oferint alimentació artesanal i ramaderia, automoció, serveis, maquinària agrícola, mobiliari… 

Enguany es realitzaran poques activitats complementàries, entre les que podem trobar-hi una exposició d’aus exòtiques, el concert de la fira (l’hora del qual encara està per confirmar pel Procicat) i un concurs d’arrossegament de cavalls, entre d’altres.

 

Solsoterra 

 

A Solsona celebren la Solsoterra, una fira centrada en la terra que neix de la fusió entre la fira del bolet i la fira ecològica. Així, en aquest esdeveniment hi trobarem parades i activitats relacionades i centrades en els bolets i les seves varietats, i amb un espai de venda ecològica, acompanyat de xerrades i altres propostes relacionades amb la sostenibilitat, la salut i el medi ambient. Aquest cap de setmana Solsona també gaudirà del Solsbirra Fest, descrit com el festival de la cervesa artesana, on s’impulsarà la cervesa ecològica i es continuarà maridant el producte amb la gastronomia i amb ambientació musical. 

 

Fira de la Girella al Pont de Suert

 

La fira de la Girella se celebra des de l’any 2000 al centre de Pont de Suert, i està molt gira al voltant de la vida a muntanya, els antics oficis i tradicions vinculats al món agrícola i ramader. La protagonista de la fira, la Girella, és l’únic embotit que utilitza el corder com a base de la seva elaboració, i el complementa amb altres ingredients, depèn de l’artesà. En aquesta fira podràs gaudir de tastos i degustacions junt amb altres activitats programades. 

 

31a edició de la Fira del Bolet i la Natura de Vilassar de Dalt

 

Aquest acte de Vilassar de Dalt és un dels més concorreguts de la vila, amb un mercat on es vendran tot tipus de productes relacionats amb els bolets, la tradicional exposició de bolets al Museu de can Banús, tastet de bolets i l’entrega del Bolet d’Or, i més activitats tant per grans com per menuts.

 

Fira del Bolet d’Albanyà

 

Un altre lloc on se celebra una fira del bolet és Albanyà. Al poble de l’Alt Empordà es realitzaran diferents activitats relacionades amb els bolets, com un concurs de caçar bolets, dinars boletaires, exposicions, etc. Us recomanem consultar el programa per a veure a quina d’aquestes activitats voldreu participar. 

 

Fira del rovelló a els Reguers

 

Els Reguers també dedica aquest cap de setmana als bolets, més concretament, al Rovelló. Es faran diferents activitats com tallers, concerts, dinars i inclús un concurs de bolets. 

 

9a Fira de la Nou a Montesquiu

 

Després d’haver d’anul·lar la fira l’any passat, aquest cap de setmana Montesquiu celebra la novena edició de la fira de la Nou, on trobarem diferents parades relacionades amb el fruit sec però també de productes artesans. Aquesta fira durarà un dia, el diumenge 24, i oferirà una arrossada per dinar amb preus populars, junt amb concerts, activitats, ambientació i molt més. 

 

26a edició de la Fira de la Castanya de Viladrau

 

Viladrau celebra la vint-i-sisena edició de la fira de la Castanya, amb una zona de parades amb productes de proximitat relacionats amb la castanya, i un seguit d’activitats i tallers que es duran a terme durant tot el cap de setmana. Els restaurants de Viladrau oferiran plats en els què el seu ingredient principal serà la castanya, es realitzaràn visites guiades, tallers, i molt més, tot amb l’objectiu de posar en valor aquest producte, què és el més representatiu del municipi.  

 

Mercat Medieval de Castellvell del Camp

 

La primera edició del Mercat Medieval de Castellvell del Camp se celebrarà aquest cap de setmana amb una programació molt cuidada. Es presentara una fira d’unes 25 parades amb paradistes vinguts d’arreu de la geografia estatal i catalana, relacionades amb l’artesania, herbes, sabons, joguines de fusta, orfebreria, turc, entre altres. L’activitat en aquest esdeveniment serà constant, cada hora hi haurà una cercavila o actuació, combinades també amb molts tallers diferents per als més petits, entre els quals hi ha tallers de fer galetes, de fang, de mosaic, d’espases, campionats de tir amb arc i de pinta-cares.

 

¡Aquí teniu les fires que hem trobat per aquests dies de festa! Com diem cada setmana, esperem que gaudiu d’aquest cap de setmana, tant si sortiu com si us quedeu a casa a descansar. 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.