Dilluns, 29 de abril del 2024

Les bodegues de la Denominació d’Origen Cava acaben la vendimia amb 300 milions de quilos de raïm

|

- Publicitat -

Les bodegues de la Denominació d’Origen Cava han tancat la temporada de collita amb 300 milions de quilos de raïm, després d’un 2020 marcat pel descens considerable de la producció. Aquest any la vendimia ha estat més llarga de l’habitual, fet que s’atribueix a factors climàtics. S’ha dut a terme un control minuciós de la maduració del raïm al llarg de la vendimia, i s’ha observat que la producció de cava ecològic continua en tendència ascendent, un 245% els últims cinc anys, de quatre milions d’ampolles el 2016 a 13,8 el 2020.

 

Publicitat

Luis Marco, el director dels Serveis Tècnics del Consell Regulador, assenyala que les graduacions han sigut “sensiblement” inferiors a les de la collita de l’any anterior i, per això, el raïm presenta un equilibri de graduació/acidesa que fa que les condicions siguin “òptimes” per elaborar cava.

 

La vendimia d’aquest 2021, a més, ha estat marcada per ser la primera en què les bodegues poden distingir els seus vins pel territori d’origen del raïm, després de l’entrada en vigor de les zones i subzones aprovades pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen, que distingeix els anomenats comtats de Barcelona, Vall de l’Ebre i Viñedos de Almendralejo. A més, marca set subzones: Valls d’Anoia-Foix, Conca del Gaià, Serra de Mar, Serra de Prades, Pla de Ponent, Alt Ebre i Valle del Cierzo.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies