Dilluns, 29 de abril del 2024

Acció Climàtica modernitzarà la Comunitat de regants de la Sèquia de Torres de Segre per a la gestió eficient de l’aigua

|

- Publicitat -

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat té previst iniciar, a mitjans de desembre, les obres per a l’execució del projecte de modernització de la xarxa de regadiu de la Comunitat de regants de la Sèquia de Torres de Segre. L’obra està en fase de contractació un cop adjudicada a la UTE ACSA Obras e Infraestructuras SAU i Hidromatic Ponent S.L, per un import total d’1.118.762,58 euros, i està previst que els treballs s’allarguin un any i acabin, doncs, a finals del 2022. Per la seva part, la Comunitat de Regants n’executarà una altra part de les obres per un import de 948.546,51 euros.

 

Publicitat

La Comunitat de Regants de la Sèquia de Torres de Segre abasta una superfície de 1.743 hectàrees, distribuïdes en els termes municipals de Lleida, Albatàrrec, Montoliu de Lleida, Sudanell, i Torres de Segre (Segrià), les quals es dediquen principalment al conreu de fruita dolça, cereals, i diverses hortalisses.

 

L’objecte de les actuacions és la modernització de la fase 1.2 de la xarxa de regadiu de la Comunitat de Regants de la Sèquia de Torres de Segre, passant d’un sistema de reg a tesa a un sistema de reg per canonades a pressió. Es fa com a continuïtat de les obres executades en la fase 1.1, que van servir per millorar una superfície de reg de 248 hectàrees ubicades en el terme municipal de Torres de Segre (zona anomenada Les Vinyes).

 

La xarxa de distribució serà executada pel Departament, i la Comunitat de regants n’executarà les obres de desbast i prefiltratge, l’estació de bombament i el telecontrol.

 

Des d’Acció Climàtica destaquen que la modernització de les xarxes de reg és imprescindible com a mesura per a l’optimització i la gestió eficient de l’aigua, així com per a la millora de la rendibilitat de les explotacions. L’objecte final és poder dotar a cada explotació d’una presa d’aigua amb el cabal i pressió adequats per a què pugui realitzar el reg automatitzat de la mateixa amb la mínima instal·lació interior.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies