Dimarts, 07 de maig del 2024

El típic “Suquet de peix” de Roses es podrà degustar en una dotzena de restaurants

|

- Publicitat -

Del 22 d’octubre a l’1 de novembre, el pont de tot sants inclós, es celebra a Roses una campanya gastronomica dedicada al seu plat estrella: el suquet de peix.

 

Publicitat

Elaborat amb rap, gambes i cloïsses, o amb lluerna i gambes, amb lluç i gambes; de congre amb allioli ofegat; amb rap, llobarro i calamar; amb rap, llobarro, lluç, gambes, escamarlans, sípia i calamar… No hi ha una manera única de cuinar el Suquet de peix, tot i que la seva essència sigui idèntica: el fumet amb el que es prepara aquest senzill guisat mariner que cuinaven els pescadors mentre pescaven en les seves barques, elevat avui en dia a menjar de restaurant.

 

Un any més, 12 restaurants de Roses s’han reunit per a posar en valor el plat estrella de la rica i variada gastronomia d’aquest municipi de la Costa Brava. Durant els últims 10 dies d’octubre, s’obre l’oportunitat única per degustar una dotzena de suquets de peix, maridats amb els excel·lents vins de la DO Empordà ¿Ja sabeu quin escollireu?

 

Primer van ser les Tapes i el Vi de la DO Empordà. Després van prendre el relleu les cerveses artesanes. I ara arriba el torn del Suquet de Peix. A la tardor, Roses està per degustar-la! Amb la baixada de les temperatures, la brisa de la Tramuntana i l’explosió de colors ocres, groguencs i vermellosos, ve de gust quelcom calent i reconfortant; un “plat de cullera” que no s’oblida i que forma part de l’essència gastronòmica d’un destí.

 

Roses, municipi mariner per excel·lència, amb un dels tres ports pesquers més importants de Catalunya tant en volum de captures com en volum de barques, gaudeix d’una gastronomia marcada per un antic i senzill guisat que els pescadors es feien mentre treballaven. Una olla, aigua, patates i la morralla -aquelles peces de peix menys cotitzades a la llotja- tot això fent xup-xup. Així es va gestar el Suquet de Peix.

 

Avui en dia, el suquet s’ha portat de les barques a taula, de cases particulars o de restaurants, aquell Suquet ha millorat fins a assolir l’excel·lència amb peces de major rang com rap, mer, daurada o congre. I per a posar-ho en valor, Roses torna a dedicar-li una de les seves jornades gastronòmiques més desitjades de l’any.

 

Durant deu dies, del divendres 22 d’octubre al dilluns 1 de novembre, una dotzena de restaurants del municipi s’han unit per a oferir al comensal la seva particular versió del Suquet de Peix, en menús amb preus que van des dels 22 fins als 54 euros. Els restaurants són: Avenida, Bitákora, Ca la Valeria, El Mirador de l’Almadraba, El Trull, Falconera, La Cala, L’Ancora, Roc Fort, Sa Brasa, Santa Llúcia y L’Estrop.

 

Entre els entrants, es podràn degustar delicies com: “Pop a la gallega amb puré de patata i oli de carbó”, “Cloïsses a la planxa”, “Tartar de salmó amb alvocat”, “Croquetes de confit d’ànec i ceps amb maionesa de soja” o “Pasta oriental d’arròs farcida de marisc amb salsa de cranc”.

 

Entre les diferents propostes de Suquet de Peix es podrà escollir entre: “Suquet de rap, llobarro, lluç, gamba, cigales, sèpia i calamar”,'”Suquet de rap, lluerna i gambes”, “amb gambes i cloïsses”, “amb lluç i gambes”, “de congre amb allioli ofegat”, “amb rap, llobarro i calamar” o “de rap, peix del dia, cloïsses i gambetes”.

 

El maridatge perfecte per aquests menús el posaran els exquisits vins de la DO Empordà, a la qual està integrada Roses. Entre aquesta oferta de vins hi trobem: Blanc Flor 2020 (bodega Rigau Ros), Garoina (bodega Oliveda), Orlina (Cooperativa d’Espolla), Mas Airós (bodega Perelló), Sàtirs (bodega Arché Pagès), Cigonyes (bodegues Peralada), o Sinols (bodega Empordàlia).

 

Com a al·licient per als aficionats a les xarxes socials, els seguidors de la pàgina de Turisme de Roses (facebook.com/visitroses) podran participar en un sorteig el premi del qual consistirà en un menú per a dues persones en un dels restaurants participants. Es realitzarà entre el 4 i el 20 d’octubre i cada dia se sortejaran dos menús de Suquet de Peix en un establiment diferent.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies