Divendres, 26 de abril del 2024

El pont del Pilar, tanca amb un 90% d’ocupació al Pirineu i complerts en alguns casos

|

- Publicitat -

Aquest passat pont del Pilar ha tingut un resultat molt satisfactori a la demarcació de Lleida, especialment a la zona del Pirineu i l’Aran, on l’ocupació ha rondat el 90% de mitjana i molts establiments han arribat a omplir aquest cap de setmana. Uns percentatges que superen les expectatives que es tenien pel pont. El balanç millora en un 5% les dades del mateix pont però l’any passat, quan es va tancar amb un 85% d’ocupació. Això ha suposat un major volum d’ingressos per al conjunt del sector que ha pogut recuperar pràcticament totes les activitats d’abans de la covid-19.

 

Publicitat

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que la demarcació ha rebut durant aquests quatre dies la visita de més de 30.000 turistes allotjats en establiments de turisme reglat, els quals han generat al voltant d’unes 85.000 pernoctacions a partir de la nit del divendres 8 d’octubre fins dimarts, al marge de les segones residències, que també han tingut força activitat. L’any passat, algunes de les activitats que tenen lloc per aquestes dates a la demarcació no es van celebrar de manera presencial, com ara la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt o el Festival d’Astronomia del Montsec, entre d’altres.

 

Rosa Pujol, la vicepresidenta del Patronat, destaca que la demarcació torna a ser una destinació ben valorada pel públic de proximitat, tal i com ja s’ha vist durant tota la pandèmia, amb una resposta extraordinaria durant les dues temporades d’estiu i els ponts de la Mercè i aquest de la festivitat del Pilar. Pujol confia en que aquesta tònica es mantingui pels propers caps de setmana de tardor, i en la temporada d’esquí, que enguany podria funcionar amb normalitat i així es pugui recuperar l’activitat d’abans de la covid-19.

 

Els establiments d’hosteleria, turisme rural i càmpings de la demarcació de Lleida tanquen el cap de setmana del Pilar amb una ocupació mitjana del 90%, i en alguns casos han pogut posar el cartell de complert. L‘acampada, tot i tenir un nivell més baix d’ocupació, ha estat més animada que anys anteriors per aquestes dates. També s’han notat una bona afluència de visitants que han fet el desplaçament i l’allotjament als càmpings en caravanes, una modalitat de turisme que té cada vegada més usuaris.

 

Per la seva banda, el turisme actiu, que posarà el punt i final a la temporada d’aigua el proper 15 d’octubre, ha tingut un bon comportament per aquest pont del Pilar amb una contractació de serveis d’entre un 50 i el 60% de la seva capacitat. La resta d’activitats de turisme actiu, com el senderisme, el ciclisme, la BTT i la hípica entre d’altres, continuaran amb normalitat durant el que resta de tardor.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies