Dilluns, 20 de maig del 2024

Tractorada en contra de l’aeròdrom previst a Peralada

|

- Publicitat -

Aquest diumenge, una vintena de pagesos de l’Alt Empordà han sortit amb els seus tractors a protestar contra l’aeròdrom que està previst fer a Peralada. Consideren que aquest projecte es tracta del “caprici d’una sola persona amb recursos” i el consideren “incomprensible”. La incomprensió esmentada es deu a què aquest aeròdrom estaria situat a deu minuts en cotxe del d’Empuriabrava i a poca estona més del de Viladamat i del d’Ordis. El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, demana a les administracions que evitin que es faci un aeròdrom innecessari que “malmetria el territori”.

 

Publicitat

Caball lamenta que el propietari de la finca, responsable d’aquest projecte, no hagi parlat amb els veïns de Peralada i decideixi tirar endavant “només perquè té recursos i sense tenir en compte el territori”. “El que ha de fer la gent que ve de fora del territori el que ha de fer és adaptar-se”, remarca i exigeix el coordinador nacional del sindicat. Els pagesos demanen a les administracions que “tinguin sentit comú” a l’hora de valorar la proposta d’aquest “aeròdrom privat” perquè “no té cap sentit”.

 

“A banda que hi ha masos on hi ha molta ramaderia, el que ens molesta és que no hi ha gaire transparència i encara no entenem com no s’ha aturat en una zona inundable. Hem de pensar que es tracta d’un caprici d’una persona que té recursos i que vol aterrar amb la seva avioneta davant de casa seva. Això el 2021 no té massa sentit”, assenyala Caball.

 

La protesta ha recorregut un tram de l’N-260 que enllaça Peralada amb Llançà i els tractors han estat escortats en tot moment pels Mossos d’Esquadra. La protesta ha generat una petita cua en sentit Llançà.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies