Divendres, 26 de abril del 2024

Els Premis Vinari, considera Purgatori 2017 de Família Torres com a millor vi català del 2021

|

- Publicitat -

Aquest divendres 8 d’octubre, s’ha celebrat el VINSEUM a Vilafranca del Penedès la gala de tardor dels Premis Vinari, on Purgatori 2017 de Família Torres ha estat reconegut com a millor vi català del 2021. A la gala també s’ha lliurat el Premi al Millor Vi Escumós, que ha recaigut en Carles Andreu Brut Nature 2017, de la DO Cava. Els màxims guardons d’una competició en la qual aquest any hi havien inscrits un total de 850 vins d’arreu del territori català. Pel que fa al premi a la Trajectòria Professional, aquest ha estat per a Miguel A. Torres, considerat un “visionari” del sector per la seva implicació i lideratge en nous mètodes de conreu per combatre el canvi climàtic.

 

Publicitat

El Purgatori 2017, reconegut com a millor vi català del 2021, és un vi negre elaborat amb una combinació de les varietats carinyena, garnatxa negra i syrah, realitzat amb raïm de la finca del Mas de l’Aranyó, a Lleida. La finca és coneguda com a Finca dels Desterrats, perquè era on s’hi enviava els monjos de l’abadia de Montserrat a fer penitència, on treballaven la terra i produien aliments.

 

El cava guanyador del millor cava, el Brut Nature 2017 del celler Carles Andreu, és un escumós nascut a la Conca del Barberà, elaborat amb macabeu i parellada i amb una criança de 48 mesos. Ha estat l’escumós més ben puntuat a la categoria d’entre 30 i 60 mesos de criança.

 

D’altra banda, els Vinari han reconegut els millors vins en les categories blancs, negres i escumosos. En la categoria de Blancs amb criança ha despuntat Blanc de Negres 2019 del Celler Dosterras (DO Montsant), mentre que el Millor Negre amb Criança ha estat per al Tocat de l’Ala 2018 (DO Empordà).

 

Pel que fa al Vinari Gran Or en la categoria d’Escumosos Rosats, se l’ha endut Castell d’Or Brut Rosat (DO Cava al Penedès), i l’Escumós d’entre 18-30 mesos més ben valorat ha estat Summum Lacrima Baccus Brut Nature Reserva 2018, de Mont Marçal Vinícola (Do Cava al Penedès).

 

Respecte el Vinari Gran Or per a escumosos de més de 60 mesos, ha estat per a l’Indomable 2014 de Mas Candí (Corpinnat). Finalment, el Vinari Gran Or de Vi Dolç, Ranci o de Postres se l’ha el Puig de les Guilles 2012 del Grup Oliveda (DO Empordà).

 

Altres guardons a destacar serien el celler Vilarnau (Sant Sadurní d’Anoia) com a Millor Projecte Ecològic, la carretera del Vi com a la Millor Iniciativa d’Innovació i Dinamització Enoturística i La Nit de les Garnatxes del Celler de Capçanes ha rebut el Premi a la Millor Etiqueta. El premi a la Millor Tastadora, ha estat per a la periodista Sílvia Culell, i el premi al Millor Celler, per a Vallformosa.

 

Aquesta ha estat la segona gala dels Vinari d’enguany, ja que a l’estiu es va celebrar per primer cop una gala d’estiu per premiar els vins joves, les millors vinyes i les millors iniciatives enoturístiques.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies