Dimarts, 30 de abril del 2024

S’aprova el projecte per la construcció de l’alberg per a temporers a Pardinyes

|

- Publicitat -

La Junta de Govern de la Paeria ha aprovat un projecte d’equipament per a temporers i persones sense llar per construir en un solar del barri de Pardinyes. Jordina Freixanet, tintent d’alcalde, calcula que la redacció del projecte durarà 5 mesos, i aproximadament al febrer serà quan es durà a terme la licitació de les obres. Si es segueixen aquestes dates sense problema, Freixanet ha reconegut que serà complicat tenir-ho tot previst el dia 1 de juny, quan es sol donar el tret de sortida a la campanya de la fruita.

 

Publicitat

Després que el Govern acordés una subvenció de 4 MEUR per a l’equipament el 28 de setembre, aquest divendres la Junta de Govern ha pogut aprovar el plec per licitar-ne la redacció amb un pressupost de 225.000 euros. Freixanet ha destacat que tot i que enguany, la gestió de les persones que han vingut a Lleida per treballar a la campanya de la fruita ha fet “un salt qualitatiu”, el model no ha de ser “nomadista posant i traient gent dels pavellons” i per això ha remarcat la necessitat de disposar de l’alberg el més aviat possible.

 

Tot i ser una obra que es planteja a partir de mòduls de construció ràpida, Freixanet ha reconegut que serà complicat que l’equipament estigui llest per entrar en funcionament l’estiu que ve, però que es començarà a utilitzar un cop l’obra estigui acabada i equipada, encara que la campanya de fruita hagi començat.

 

D’altra banda i davant l’oposició al projecte per part d’alguns veïns del barri de Pardinyes, Freixanet ha dit que volen ser comprensius i explicar-se ja que no es tracta de si al solar escollit hi ha d’anar una residència o no, ni d’imposar res a la força. Segons la tinent d’alcalde, no es pot entendre l’oposició a l’alberg sense entendre les raons i ha afegit que tot i que es podrien haver explicat millor, encara hi ha temps per continuar parlant i resoldre els dubtes que vagin sorgint.

 

Malgrat la subvenció de 4 MEUR per part del Govern el projecte té un cost estimat de 5,5 MEUR i per això la Paeria haurà d’aportar una part del finançament tot i que també hi ha previsió de demanar més ajudes públiques a altres administracions com la Diputació de Lleida.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies