Dimarts, 30 de abril del 2024

Entitats de Lloret demanen protegir el paratge Natural de Sant Pere del Bosc.

|

- Publicitat -

Unes 26 entitats de Lloret de Mar (Selva) han entrat una petició al Departament de Cultura per protegir el paratge Natural de Sant Pere del Bosc com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Aquests conjunt d’ens defensen que el parc, promogut i sufragat per Nicolau Font, són un “testimoni del passat indià” de Lloret. Recorden que l’espai està molt deixat degut al vandalisme i el pas del temps i demanen una “urgent restauració”.

 

Publicitat

En la catalogació arquitectònica estan tractats per separat, però les diferents entitats remarquen que tot el conjunt de monuments són “elements part d’un recorregut processional”, tal i com recull la fitxa del catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

 

“La importància de preservar aquest Patrimoni, de donar-lo a conèixer, i de restaurar-ne els elements que es troben més degradats ha portat a les entitats a promoure la sol·licitud”, remarquen les entitats. També recorden que es tracta d’una propietat privada i que, per això, seria “desitjable” que es tanqués un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies