Divendres, 29 de març del 2024

La iniciativa Rius programa la neteja d’uns 65 quilòmetres de lleres de rius de l’Alt Pirineu.

|

- Publicitat -

Aquest any, la iniciativa Rius ha programat la neteja d’uns 65 quilòmetres de lleres de rius i unes 10 hectàrees de boscos del Parc Natural de l’Alt Pirineu. A partir del dia 9, estan programades per cada dissabte. L’edició passada va reunior fins a 130 voluntaris i un centenar d’infants van recollir 5.500 quilos de deixalles del costat dels rius pallaresos. Es confia arribar a les xifres de 400 voluntaris i 450 infants aquest any. L’objectiu del projecte recau en conscienciar als més petits sobre la defensa del medi natural, pel que reunirà tots els centres escolars del Pallars Sobirà. La Iniciativa Rius compta amb un pressupost pròxim als 22.000 euros.

 

Publicitat

 

Els alumnes faran un registre de camp per conèixer la tipologia de les restes que es recullen i durant la setmana es realitzaran tallers i explicacions sobre com s’ha d’efectuar la recollida selectiva, ja a les aules.

 

L’edició d’enguany compta amb el suport de l’Associació Loser Surfers i la Mountain Calling, que realitzaran diferents accions. Mountain Calling se centrara en les estacions d’esquí de Port Ainé i d’Espot, els dissabtes 9 i 16 d’octubre respectivament. Es centraran en aquestes localitzacions degut a l’alt nombre de turistes que reben.

 

El dijous, 21 d’octubre, estudiants i professors dels instituts de la comarca, juntament amb el servei de manteniment del Parc Natural de l’Alt Pirineu i personal tècnic i voluntari de l’AEPallars faran una intervenció de neteja a diversos punts dels rius Escrita, Santa Anna i Pietat.

 

Exhibició de les deixalles recollides

 

Totes les deixalles recollides durant les sis accions obertes i les accions dels instituts i centres escolars del Pallars Sobirà quedaran exhibides des del dia 19 d’octubre fins a la finalització de les intervencions, el dia 30 d’octubre, al centre de la plaça Caterina Albert, de Sort, per donar a conèixer la salut dels rius i la tasca del voluntariat.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies