Dissabte, 18 de maig del 2024

La 27à Fira de Formatges Artesans del Pirineu se celebrarà del 15 al 17 d’octubre a la Seu d’Urgell

|

- Publicitat -

La 27à Fira de Formatges Artesans del Pirineu se celebrarà del 15 al 17 d’octubre a la Seu d’Urgell, en un context sanitari favorable, tenint en compte que les dades epidemiològiques actuals indiquen que l’Rt es situa en 0,28 i que el risc de rebrot és de 2,25 a la capital alturgellenca. El format s’ha adaptat a la pandèmia, es situaran 177 parades a l’aire lliure i sense degustacions per part de les parades del sector de l’alimentació. Francesc Viaplana, alcalde de la Seu d’Urgell, esmenta que des de l’organització es senten “molt orgullosos” de poder recuperar la presencialitat i ha anunciat que l’encarregat d’inaugurar el certamen serà el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

 

Publicitat

Tot i que l’edició de la fira d’aquest any no serà com les anteriors, previes a la pandèmia, hi participaran prop d’una quarantena de formatgeries artesanes del Pirineu, ubicades a l’avinguda del Camí Ral de Cerdanya. Allà també se situarà la convidada d’enguany, la Formatgeria Serra de Llodrà procedent de Manacor, a Mallorca. Els productors de proximitat estaran a la plaça dels Oms, les parades d’artesania ocuparan tant el passeig Joan Brudieu com el carrer Major, i tant l’autofira com les ‘food trucks’ s’ubicaran a l’aparcament del costat del carrer Doctor Peiró.

 

Per la seva banda, el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha dit que s’ha treballat en fer un fira “segura”, fent-la sortir al carrer per evitar possibles aglomeracions de persones en espais interiors. A més, ha detallat que al recinte, que estarà perimetrat, hi haurà vigilants per controlar els aforaments i el compliment de les mesures sanitàries. Finalment, ha detallat que continuaran seguint l’evolució sanitària per veure si aquesta permet aplicar mesures “més laxes” o si, per contra, els indicadors obliguen a reforçar les ja previstes en aquest moment.

 

La tinent d’alcalde de Promoció de la ciutat, Mireia Font, ha explicat que l’aula de tast estarà ubicada a la Pista Polivalent i que ja s’ha obert el termini per adquirir les entrades. En aquesta localització serà on es portara a terme, a porta tancada i realitzant un test d’antígens als membrers del jurat, el concurs de formatges. Pel que fa a la nova versió infantil del certamen, s’han seleccionat deu alumnes de 5è i 6è de primària d’escoles de la Seu d’Urgell que han rebut una formació a càrrec del formatger Salvador Maura i la Fundació Alícia.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies