Dijous, 02 de maig del 2024

Castelló d’Empúries suspèn durant un any les llicències per les activitats de producció d’energies renovables

|

- Publicitat -

A Castelló d’Empúries, a l’Alt Empordà, l’ajuntament ha acordat suspendre durant un any les llicències per les activitats de producció d’energies renovables com la eòlica i la fotovoltaica, a excepció de l’autoconsum d’aquestes. L’argumentació darrera és que davant l’emergència climàtica actual es vol “facilitar i simplificar” la implantació d’instal·lacións per a l’aprofitament energètic però també s’ha d’aconseguir preservar el sòl no urbanitzable, especialment en zones on hi ha activitats del sector primari o al Parc Naturals dels Aiguamolls.

 

Publicitat

Amb la mesura, aprovada per ple, les llicències quedaran suspeses a l’espera d’un estudi que s’ha encarregat als serveis tècnics municipals per definir la ubicació més idònia.

 

D’altra banda, el ple també ha donat llum verda a la suspensió, també per un període d’un any, de les llicències per a usos recreatius especialment els vinculats als jocs i les apostes. La mesura inclou bingos, casinos, sales de jocs i locals d’apostes. El consistori també vol estudiar la implantació més “idònia” d’establiments recreatius a través de la modificació del POUM.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies