Dilluns, 27 de maig del 2024

212 joves agricultors rebràn ajuts per a instal·lar-se en una explotació agrària

Acció Climàtica ha destinat 6,3 milions d'euros a aquesta subvenció, enmarcada dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2022.

|

- Publicitat -

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2022 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària. Un cop garantit el bon funcionament de l’ajut, s’ha resolt favorablement un total de 212 expedients.

D’acord amb el pressupost plurianual, s’ha concedit ajuts per un import total de gairebé de 6,3 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Publicitat

Val a dir que el nombre de sol·licituds ha estat inferior al d’anteriors convocatòries però relativament sostingut, malgrat el difícil context econòmic derivat de la guerra d’Ucraïna. Tot i així, es referma la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors en el sector agrari del país.

I com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació a la resta d’ajuts del Contracte Global d’explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement tots els projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria.

L’objectiu dels ajuts de CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals, i socials de l’agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

8 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 50096 more Information to that Topic: territorirural.cat/212-joves-agricultors-rebran-ajuts-per-a-installar-se-en-una-explotacio-agraria/ […]

Comments are closed.