• Contacte
Dimecres, maig 18, 2022 - Edición #1193
No s'han trobat resultats
Veure tots els resultats
Benvinguts a Territori Rural
  • A fons
    • Tot
    • Entrevistes
    • Reportatges
    Hem de garantir el relleu generacional al camp perquè no ens podem quedar sense pagesos

    Hem de garantir el relleu generacional al camp perquè no ens podem quedar sense pagesos

    Pla general d’en Daniel Giralto, pastor transhumant, i dels participants en el taller d’elaboració de mató amb llet de cabres transhumants, en la jornada dedicada a la transhumància a Ulldemolins. Imatge del 30 d’octubre del 2021 (Horitzontal).

    L’únic pastor del Priorat que es dedica a la transhumància intenta recuperar els camins rurals

    No a l’Ampliació Nord del Port de València

    No a l’Ampliació Nord del Port de València

    Pla general de Glòria Roig al seu camp de tarongina a Lluçà el 15 d'octubre del 2021. (Horitzontal)

    Glòria Roig, enginyera agrònoma i pagesa d’una plantació de tarongina per a infusions.

    Teresa Jordà, la consellera que va fer front al Glòria

    Teresa Jordà, la consellera que va fer front al Glòria

    La Catalunya rural torna a reviure?

    La Catalunya rural torna a reviure?

    L’aposta pel turisme de proximitat dispara els rescats que han fet els Bombers en el que va d’estiu a Catalunya

    L’aposta pel turisme de proximitat dispara els rescats que han fet els Bombers en el que va d’estiu a Catalunya

    Una Baixada de l’Aigua de Sant Magí motoritzada

    Una Baixada de l’Aigua de Sant Magí motoritzada

    Neix Taste the Altitude, la web que impulsa productes, històries i iniciatives amb arrels en territoris de muntanya

    Neix Taste the Altitude, la web que impulsa productes, històries i iniciatives amb arrels en territoris de muntanya

    • Entrevistes
    • Reportatges
  • Sector primari
    • Tot
    • Agricultura
    • Pesca
    • Productes de proximitat
    • Ramaderia
    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    JARC reclama celeritat a Acció Climàtica per pagar la bestreta de la PAC

    JARC reclama al govern espanyol incloure els cereals i farratges, l’olivera i l’horta en les rebaixes dels mòduls de l’IRPF

    L’Aran confia en quatre mastins de protecció per evitar atacs d’ossos a ramats d’equí a la muntanya

    L’Aran confia en quatre mastins de protecció per evitar atacs d’ossos a ramats d’equí a la muntanya

    La UdG i el GALP Costa Brava s’uneixen per apropar el consum de peix als joves

    La UdG i el GALP Costa Brava s’uneixen per apropar el consum de peix als joves

    Congressistes nacionals i internacionals debaten a Salou sobre els reptes per a assolir una ramaderia sostenible

    Congressistes nacionals i internacionals debaten a Salou sobre els reptes per a assolir una ramaderia sostenible

    La inundació dels camps d’arròs de l’Ebre s’ha endarrerit a causa de les recents pluges

    Comença la sembra d’arròs a les terres de l’Ebre

    Acció climàtica califica el delta de l’Ebre com un escenari òptim on emprendre cultius industrials de macroalgues

    Acció climàtica califica el delta de l’Ebre com un escenari òptim on emprendre cultius industrials de macroalgues

    La mostra de formatges catalans Lactium torna a la presencialitat després de la pandèmia

    La mostra de formatges catalans Lactium torna a la presencialitat després de la pandèmia

    • Agricultura
    • Ramaderia
    • Pesca
    • Productes de proximitat
  • Vins
    • Actualitat
    • Denominació d’Origen
    • Enoturisme
    • Tastos
    • Premis
  • Opinions
    • Tot
    • Editorial
    • Opinió
    Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

    Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

    Per què la pagesia diu prou

    Per què la pagesia diu prou

    Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

    La feina sindical i social de les pageses

    8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

    8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    No a l’agressió militar de Putin i Rússia a Ucraïna.

    Com són els pobles rurals des de la perspectiva LGTB IQ+?

    Com són els pobles rurals des de la perspectiva LGTB IQ+?

    Pla de lluita unitari per imposar les derogacions de les Reformes Laborals

    Pla de lluita unitari per imposar les derogacions de les Reformes Laborals

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

    Macrogranges, ramaderia intensiva i extensiva

    • Editorial
    • Opinió
  • Viure a rural
    • Tot
    • Dones
    • Emprenedors
    • Joves
    Masovers i emprenedors es reuneixen en una masia del Ripollès a tràves d’un projecte de coliving

    Masovers i emprenedors es reuneixen en una masia del Ripollès a tràves d’un projecte de coliving

    L’Atles del món rural 2022 posa en relleu que la pandèmia ha obert oportunitats per revitalitzar la Catalunya rural

    L’Atles del món rural 2022 posa en relleu que la pandèmia ha obert oportunitats per revitalitzar la Catalunya rural

    Jordà presideix la presentació de l’Atles del món rural 2022

    Jordà presideix la presentació de l’Atles del món rural 2022

    Un grup de dones de Solivella reivindica el xipella amb la publicació d’un conte infantil per Sant Jordi

    Un grup de dones de Solivella reivindica el xipella amb la publicació d’un conte infantil per Sant Jordi

    El Segrià sec presenta el Pla Integral d’Intervenció Municipal d’IdRural a la Consellera de Drets Socials

    El Segrià sec presenta el Pla Integral d’Intervenció Municipal d’IdRural a la Consellera de Drets Socials

    El Pallars Sobirà demana protegir el “valor sentimental i humà” dels cementiris dels territoris despoblats

    El Pallars Sobirà demana protegir el “valor sentimental i humà” dels cementiris dels territoris despoblats

    L’Observatori de Joves mostra les ajudes que han rebut els joves agricultors i ramaders des del 2015

    L’Observatori de Joves mostra les ajudes que han rebut els joves agricultors i ramaders des del 2015

    Acció Climàtica presenta la “Guia de bones pràctiques per a la igualtat de gènere a la indústria agroalimentària”

    Acció Climàtica presenta la “Guia de bones pràctiques per a la igualtat de gènere a la indústria agroalimentària”

    El termini per sol·licitar les beques Ruraltivity continua obert

    El termini per sol·licitar les beques Ruraltivity continua obert

    • Dones
    • Joves
    • Emprenedors
  • Altres seccions
    • Tot
    • Artesania
    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Salut
    • Turisme rural
    Tarragona celebra la 4a edició de Fira d’Economia Solidària, en la què participaran més de 30 organitzacions d’economia social i solidària

    Tarragona celebra la 4a edició de Fira d’Economia Solidària, en la què participaran més de 30 organitzacions d’economia social i solidària

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La producció de bolets als boscos del Pirineu pateix una davallada des del 1976 que augmentarà amb el canvi climàtic

    La producció de bolets als boscos del Pirineu pateix una davallada des del 1976 que augmentarà amb el canvi climàtic

    La Diputació de Barcelona pretén ofegar el creixement de la canya prop de les urbanitzacions per prevenir incendis

    La Diputació de Barcelona pretén ofegar el creixement de la canya prop de les urbanitzacions per prevenir incendis

    L’Entitat Aula i Natura crearà una microreserva per a insectes i petits mamifers en un antic abocador d’Amposta

    L’Entitat Aula i Natura crearà una microreserva per a insectes i petits mamifers en un antic abocador d’Amposta

    Acció Climàtica constituirà un grup d’estudi per a crear noves mesures pels afectats per les gelades d’abril

    Acció Climàtica constituirà un grup d’estudi per a crear noves mesures pels afectats per les gelades d’abril

    Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

    Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

    L’Associació Masia de Castelló pretén reactivar el nucli d’aquest poble deshabitat amb un alberg i un espai de cotreball

    L’Associació Masia de Castelló pretén reactivar el nucli d’aquest poble deshabitat amb un alberg i un espai de cotreball

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
      • Arqueologia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Turisme rural
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
  • Gastronomia
  • A fons
    • Tot
    • Entrevistes
    • Reportatges
    Hem de garantir el relleu generacional al camp perquè no ens podem quedar sense pagesos

    Hem de garantir el relleu generacional al camp perquè no ens podem quedar sense pagesos

    Pla general d’en Daniel Giralto, pastor transhumant, i dels participants en el taller d’elaboració de mató amb llet de cabres transhumants, en la jornada dedicada a la transhumància a Ulldemolins. Imatge del 30 d’octubre del 2021 (Horitzontal).

    L’únic pastor del Priorat que es dedica a la transhumància intenta recuperar els camins rurals

    No a l’Ampliació Nord del Port de València

    No a l’Ampliació Nord del Port de València

    Pla general de Glòria Roig al seu camp de tarongina a Lluçà el 15 d'octubre del 2021. (Horitzontal)

    Glòria Roig, enginyera agrònoma i pagesa d’una plantació de tarongina per a infusions.

    Teresa Jordà, la consellera que va fer front al Glòria

    Teresa Jordà, la consellera que va fer front al Glòria

    La Catalunya rural torna a reviure?

    La Catalunya rural torna a reviure?

    L’aposta pel turisme de proximitat dispara els rescats que han fet els Bombers en el que va d’estiu a Catalunya

    L’aposta pel turisme de proximitat dispara els rescats que han fet els Bombers en el que va d’estiu a Catalunya

    Una Baixada de l’Aigua de Sant Magí motoritzada

    Una Baixada de l’Aigua de Sant Magí motoritzada

    Neix Taste the Altitude, la web que impulsa productes, històries i iniciatives amb arrels en territoris de muntanya

    Neix Taste the Altitude, la web que impulsa productes, històries i iniciatives amb arrels en territoris de muntanya

    • Entrevistes
    • Reportatges
  • Sector primari
    • Tot
    • Agricultura
    • Pesca
    • Productes de proximitat
    • Ramaderia
    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    JARC reclama celeritat a Acció Climàtica per pagar la bestreta de la PAC

    JARC reclama al govern espanyol incloure els cereals i farratges, l’olivera i l’horta en les rebaixes dels mòduls de l’IRPF

    L’Aran confia en quatre mastins de protecció per evitar atacs d’ossos a ramats d’equí a la muntanya

    L’Aran confia en quatre mastins de protecció per evitar atacs d’ossos a ramats d’equí a la muntanya

    La UdG i el GALP Costa Brava s’uneixen per apropar el consum de peix als joves

    La UdG i el GALP Costa Brava s’uneixen per apropar el consum de peix als joves

    Congressistes nacionals i internacionals debaten a Salou sobre els reptes per a assolir una ramaderia sostenible

    Congressistes nacionals i internacionals debaten a Salou sobre els reptes per a assolir una ramaderia sostenible

    La inundació dels camps d’arròs de l’Ebre s’ha endarrerit a causa de les recents pluges

    Comença la sembra d’arròs a les terres de l’Ebre

    Acció climàtica califica el delta de l’Ebre com un escenari òptim on emprendre cultius industrials de macroalgues

    Acció climàtica califica el delta de l’Ebre com un escenari òptim on emprendre cultius industrials de macroalgues

    La mostra de formatges catalans Lactium torna a la presencialitat després de la pandèmia

    La mostra de formatges catalans Lactium torna a la presencialitat després de la pandèmia

    • Agricultura
    • Ramaderia
    • Pesca
    • Productes de proximitat
  • Vins
    • Actualitat
    • Denominació d’Origen
    • Enoturisme
    • Tastos
    • Premis
  • Opinions
    • Tot
    • Editorial
    • Opinió
    Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

    Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

    Per què la pagesia diu prou

    Per què la pagesia diu prou

    Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

    La feina sindical i social de les pageses

    8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

    8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    No a l’agressió militar de Putin i Rússia a Ucraïna.

    Com són els pobles rurals des de la perspectiva LGTB IQ+?

    Com són els pobles rurals des de la perspectiva LGTB IQ+?

    Pla de lluita unitari per imposar les derogacions de les Reformes Laborals

    Pla de lluita unitari per imposar les derogacions de les Reformes Laborals

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

    Macrogranges, ramaderia intensiva i extensiva

    • Editorial
    • Opinió
  • Viure a rural
    • Tot
    • Dones
    • Emprenedors
    • Joves
    Masovers i emprenedors es reuneixen en una masia del Ripollès a tràves d’un projecte de coliving

    Masovers i emprenedors es reuneixen en una masia del Ripollès a tràves d’un projecte de coliving

    L’Atles del món rural 2022 posa en relleu que la pandèmia ha obert oportunitats per revitalitzar la Catalunya rural

    L’Atles del món rural 2022 posa en relleu que la pandèmia ha obert oportunitats per revitalitzar la Catalunya rural

    Jordà presideix la presentació de l’Atles del món rural 2022

    Jordà presideix la presentació de l’Atles del món rural 2022

    Un grup de dones de Solivella reivindica el xipella amb la publicació d’un conte infantil per Sant Jordi

    Un grup de dones de Solivella reivindica el xipella amb la publicació d’un conte infantil per Sant Jordi

    El Segrià sec presenta el Pla Integral d’Intervenció Municipal d’IdRural a la Consellera de Drets Socials

    El Segrià sec presenta el Pla Integral d’Intervenció Municipal d’IdRural a la Consellera de Drets Socials

    El Pallars Sobirà demana protegir el “valor sentimental i humà” dels cementiris dels territoris despoblats

    El Pallars Sobirà demana protegir el “valor sentimental i humà” dels cementiris dels territoris despoblats

    L’Observatori de Joves mostra les ajudes que han rebut els joves agricultors i ramaders des del 2015

    L’Observatori de Joves mostra les ajudes que han rebut els joves agricultors i ramaders des del 2015

    Acció Climàtica presenta la “Guia de bones pràctiques per a la igualtat de gènere a la indústria agroalimentària”

    Acció Climàtica presenta la “Guia de bones pràctiques per a la igualtat de gènere a la indústria agroalimentària”

    El termini per sol·licitar les beques Ruraltivity continua obert

    El termini per sol·licitar les beques Ruraltivity continua obert

    • Dones
    • Joves
    • Emprenedors
  • Altres seccions
    • Tot
    • Artesania
    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Salut
    • Turisme rural
    Tarragona celebra la 4a edició de Fira d’Economia Solidària, en la què participaran més de 30 organitzacions d’economia social i solidària

    Tarragona celebra la 4a edició de Fira d’Economia Solidària, en la què participaran més de 30 organitzacions d’economia social i solidària

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La producció de bolets als boscos del Pirineu pateix una davallada des del 1976 que augmentarà amb el canvi climàtic

    La producció de bolets als boscos del Pirineu pateix una davallada des del 1976 que augmentarà amb el canvi climàtic

    La Diputació de Barcelona pretén ofegar el creixement de la canya prop de les urbanitzacions per prevenir incendis

    La Diputació de Barcelona pretén ofegar el creixement de la canya prop de les urbanitzacions per prevenir incendis

    L’Entitat Aula i Natura crearà una microreserva per a insectes i petits mamifers en un antic abocador d’Amposta

    L’Entitat Aula i Natura crearà una microreserva per a insectes i petits mamifers en un antic abocador d’Amposta

    Acció Climàtica constituirà un grup d’estudi per a crear noves mesures pels afectats per les gelades d’abril

    Acció Climàtica constituirà un grup d’estudi per a crear noves mesures pels afectats per les gelades d’abril

    Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

    Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

    L’Associació Masia de Castelló pretén reactivar el nucli d’aquest poble deshabitat amb un alberg i un espai de cotreball

    L’Associació Masia de Castelló pretén reactivar el nucli d’aquest poble deshabitat amb un alberg i un espai de cotreball

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
      • Arqueologia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Turisme rural
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
  • Gastronomia
No s'han trobat resultats
Veure tots els resultats
Benvinguts a Territori Rural
No s'han trobat resultats
Veure tots els resultats
Portada Vins Actualitat

El Grup Peralada inaugura un nou celler sostenible amb l’objectiu de posicionar els vins del grup i de laDO Empordà al món

El nou equipament, ubicat a l'antiga granja, permetrà augmentar la producció passant dels 1,9 milions d'ampolles actuals als 2,5 milions, tot i que la voluntat no és fer més vi sinó millorar-ne "la qualitat".

De Redacció
11 maig, 2022
a Actualitat, Denominació d'Origen, Enoturisme, Portada, Vins
0
El Grup Peralada inaugura un nou celler sostenible amb l’objectiu de posicionar els vins del grup i de laDO Empordà al món

Pla detall de botes de vins del nou celler

0
COMPARTICIONS
9
VISITES
FacebookTwitter

El Grup Peralada ha inaugurat aquest dimarts el nou celler dissenyat per RCR Arquitectes amb una inversió de 40 milions d’euros (MEUR). El projecte, que es va començar a gestar fa 20 anys, aposta per la sostenibilitat amb uns instal·lacions integrades en el paisatge i vol ser un “llegat” per al municipi i la comarca, a més de posicionar els vins del grup i de la DO Empordà al món. El nou equipament, ubicat a l’antiga granja, permetrà augmentar la producció passant dels 1,9 milions d’ampolles actuals als 2,5 milions, tot i que la voluntat no és fer més vi sinó millorar-ne “la qualitat”. “Nosaltres ja fem vins bons però l’objectiu és fer-ne d’excepcionals”, el president del Grup Peralada.

 

Ha tardat dues dècades a fer-se una realitat però, finalment, el Grup Peralada estrena el nou celler, un projecte familiar que vol ser un “llegat vinícola, paisatgístic i cultural” per al territori. La idea va néixer de la voluntat d’integrar l’edifici de l’antiga granja del Castell, un edifici del 1941 d’Adolf Florensa, i malgrat la interrupció dels anys de la crisi, el projecte es va reprendre i, després de tres anys d’obres, aquest dimarts s’ha inaugurat en presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. En total, s’hi han invertit més de 40 MEUR.

 

Les noves instal·lacions, de 18.200 metres quadrats, han estat dissenyades sota un concepte de sostenibilitat i integració al paisatge de la mà de l’equip d’RCR Arquitectes, guanyadors del premi Pritzker del 2017. El celler compta amb una estructura que es fon amb el paisatge. De fet, en la seva construcció s’han utilitzat un 25% de materials reciclats.

“No podíem haver trobat un lloc millor”, assegura l’arquitecte Rafael Aranda. I és que, segons diu, l’espai “mereixia una intervenció arquitectònica silenciosa, atemporal i amb el menor impacte possible”.

 

De fet, l’espai va ser reconegut l’any 2021 com el primer celler europeu a obtenir la qualificació LEED Gold, la certificació a nivell mundial més important en termes d’edificació sostenible concedida pel US Green Building Council.

L’edifici de l’antiga granja ara convertida en el nou celler

Un edifici sostenible

Els fonaments del celler, a gran profunditat, permeten la interacció amb capes geotèrmiques. L’edifici disposa de 538 puntals a una profunditat d’entre 8 i 20 metres, 331 dels quals s’utilitzen com a intercanviadors tèrmics amb el terreny per tal de reduir el consum de calefacció, refrigeració i aigua calent sanitària, minimitzant d’aquesta manera el consum energètic, amb un estalvi de prop del 37%.

 

Des d’una visió integral del cicle de l’aigua, el seu consum es redueix tant dins de l’edifici, amb la combinació d’aixetes eficients i aigua pluvial, com també fora en utilitzar un sistema de reg eficient i aprofitar l’aigua de pluja per a les feines de jardineria. A més, el dipòsit d’acumulació d’aigua pluvial de 700 metres cúbics i la xarxa de drenatge que facilita la infiltració de l’aigua cap al subsòl dins de la pròpia parcel·la afavoreixen el cicle natural de l’aigua i redueixen la saturació del clavegueram i les depuradores.

 

L’edifici compta amb il·luminació de baix consum i afavoreix l’entrada i l’aprofitament de la llum natural a través de la coberta i mitjançant un sistema de gestió avançada. Així mateix, el 100% del consum elèctric és d’energia renovable certificada.

La part superior del nou celler de Peralada

D’altra banda, el disseny arquitectònic ha estat concebut per reduir el consum energètic de l’edifici gràcies a un elevat nivell d’aïllament tèrmic. A l’espai dedicat a la criança del vi al celler, per exemple, es produeix l’efecte cova gràcies als avantatges climàtics generats per contactes de murs i solera amb el terreny.

 

La nau del celler s’adapta al terreny respectant el paisatge, tant a nivell formal com cromàtic i estètic i el disseny de la part exterior de la parcel·la maximitza els espais oberts d’ombra amb espècies vegetals pròpies del clima mediterrani. Aquestes zones verdes protegeixen de la calor, amb l’ajuda de la utilització de paviments exteriors de colors clars.

 

Aposta per l’enoturisme

Tot i que s’han inaugurat aquest dimarts, les instal·lacions elaborat els primers vins de l’anyada 2020-2021 i aquest estiu arrencaran l’activitat enoturística. De fet, la voluntat del nou espai és, a banda de la sostenibilitat, una aposta pel territori i la qualitat dels seus vins. Per això, tot i que les instal·lacions permetran augmentar la producció fins als 2,5 milions d’ampolles anuals, l’objectiu és fer vins de major qualitat i situar no només els vins del grup sinó també ajudar a la resta de cellers de la DO Empordà a situar-se al mapa mundial.

La sala de tast del nou celler de Peralada

Un ‘plus’ per al territori

El president del grup, Javier Suqué, diu que es tracta d’un projecte de la família i d’un “llegat per a les següents generacions”. “Creiem que donarà un plus de qualitat, generarà interès en la viticultura catalana i posarà la DO Empordà on toca perquè treballarem per tots els cellers atraient turisme de qualitat”, insisteix Suqué.

 

Experiències ‘úniques’

El celler oferirà experiències “úniques” en visites per a grups d’un màxim de 15 persones a un preu de 20 euros. També permetrà reservar-ne per a sessions reduïdes i fer un ‘combinat’ amb el Castell per 30 euros. El ‘tour’ començarà en unes sales on uns audiovisuals introduiran al visitant als diferents vins que elaboren i l’endinsarà en les diferents sales d’elaboració i criança.

 

Les instal·lacions compten també amb un petit laboratori d’investigació i un ‘temple’ destinat als vins de més prestigi del grup. El recorregut continua a la sala de tastos i acaba a la botiga, on els visitants podran adquirir productes i vins, entre el nou RCR que han elaborat com a homenatge a l’equip d’arquitectes. A més, s’ha obert un ‘Wine Bar’ amb capacitat per a unes 50 persones on s’oferirà una experiència gastronòmica amb ‘tapes’ inspirades en el 1923, l’any en què es va fundar el celler.

Etiquetes: construcció sostenibleDO EmpordàEnoturismeGrup Peralada
Redacció

Redacció

Article següent
Una altra nit de gelades a Ponent ha acabat de malmetre la poca fruita que s’havia salvat

Acció Climàtica es compromet a realitzar un pla de xoc per pal·liar els efectes de les gelades

Editorial

Bona sortida i entrada d’any!
Agenda

Bona sortida i entrada d’any!

De Redacció
31 desembre, 2021
1

Ha arribat l'últim dia de l'any, un any que se'ns prometia millor que el 2020 i, tot i que en part ha...

Continua llegint
Bon Nadal a tothom!

Bon Nadal a tothom!

25 desembre, 2021
Foto @marcpuigperez

El món rural paga injustament la pandèmia

27 desembre, 2020
L’Agencia de la Natura provoca un silenci clamorós dels dirigents de JuntsxCat i ERC

L’Agencia de la Natura provoca un silenci clamorós dels dirigents de JuntsxCat i ERC

8 juny, 2020
Salvador Illa ha despertat una comarca: el Baix Montseny

Salvador Illa ha despertat una comarca: el Baix Montseny

18 maig, 2020

Newsletter

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email

Opinió

Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

De Redacció
28 abril, 2022
1

El sector apícola català va traslladar els greus problemes que tenen els productors a causa de l'abellerol als responsables del...

Per què la pagesia diu prou

Per què la pagesia diu prou

De Redacció
21 març, 2022
1

Unió de Pagesos manté una mobilització continuada de la pagesia. El país no es pot permetre que el sector que...

Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

La feina sindical i social de les pageses

De Raquel Serrat
8 març, 2022
1

Alguna companya pagesa em comenta que no es vol afiliar a cap sindicat agrari perquè no s’hi sent representada. Us...

8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

De Redacció
8 març, 2022
0

Que les dones treballadores som les més afectades quan arriba una crisi econòmica no és cap novetat. Però la pandèmia...

Els mes llegits

  • Productors i empreses del sector oleícola català visiten Creta amb Acció Climàtica, en el marc del Programa Interreg POCTEFA TRANSGROWTH

    Productors i empreses del sector oleícola català visiten Creta amb Acció Climàtica, en el marc del Programa Interreg POCTEFA TRANSGROWTH

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
  • Puigcerdà acull una manifestació “històrica” en contra de la candidatura als Jocs Olimpics d’hivern

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
  • Quasi no hi ha caragol maçana a les aigües del riu Ebre amunt de Tortosa, gràcies al cranc blau

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
  • S’estudiaran a nivell tècnic els límits fronters entre Catalunya i Andorra

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
  • L’Alt Empordà es coordina amb la Catalunya Nord per a prevenir incendis a banda i banda de la frontera

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
Benvinguts a Territori Rural

Fem periodisme dirigint la mirada a allò què passa més enllà de les ciutats. Escrivim per descobrir la riquesa de les nostres comarques, de les persones que hi viuen i la diversitat de les seves iniciatives.

Parlem de la terra per situar el sector primari al lloc que es mereix, però també abracem el nostre patrimoni cultural, històric i natural.

En definitiva, mirem al territori per entendre tot un país.

Segueix-nos

Newsletter

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email

Amb el suport

Benvinguts a Territori Rural

  • Contacte

© Benvinguts al Món Rural 2021

No s'han trobat resultats
Veure tots els resultats
  • A fons
    • Entrevistes
    • Reportatges
  • Opinions
    • Editorial
    • Opinió
  • Sector primari
    • Agricultura
    • Ramaderia
    • Pesca
    • Productes de proximitat
  • Vins
    • Actualitat
    • Denominació d’Origen
    • Tastos
    • Enoturisme
    • Premis
  • Viure a rural
    • Dones
    • Emprenedors
    • Joves
  • Altres seccions
    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
      • Arqueologia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Turisme rural
    • Salut
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
  • Gastronomia

© Benvinguts al Món Rural 2021

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email

Este sitio web utiliza cookies. Si continúas utilizando el sitio entendemos que nos das tu consentimiento para utilizar cookies. Visita nuestra Políticas de Cookies.